Blogs

2012.11.23

2012. gada labākās online spēles

Jau kopš pirmā plastmasas zilitona un „Nu pagadi” olu ķeršanas „spēļu konsoles” mani aizrāvušas digitālās spēles. Lielos vilcienos tas nav mainījies, taču, ja kādreiz tā man bija pilnīga atkarība, tad šodien to daru tikai tad, kad vēlos atslēgties no reālās pasaules.

Jāatzīst, ka spēles kopš 90.gadu sākuma ir krietni attīstījušās, tagad ir iespējamas tādas lietas, par kurām mazs bijis tikai sapņoju – kustību nolasīšana, balss kontrole, miljoniem tiešsaistes spēlētāju, video reālistiska spēļu grafika, plašās iespējas, intelektuālie pretinieki utt., bet ne par to šis raksts. Vēlējos aplūkot kādas tad šogad ir bijušas tās labākās maksas vai bezmaksas online datorspēles. Esmu apkopojis nelielu topu sākot no 10. vietas līdz pirmajai, katrai no online spēlēm pievienojot īsu aprakstu, ekrānuzņēmumus un video ievadu.

10. Need For Speed World

Online spēle - Need for Speed World

Tips: Bezmaksas online spēle, sacīkstes
Oficiālā mājas lapa: http://world.needforspeed.com
Gamespot reitings: 6.4

Spēle ieturēta labākajās Need for Speed tradīcijās, ar visām mūsdienu sociālajām iespējām, virtuālo naudu, reāliem autiņiem u.c. Uzaicini savus draugus un piedalies ar tiem sacensībās par naudu. Par sacīkstēs sapelnīto naudu mājas lapā iespējams iegādāties jaunas automašīnas, ir arī iespēja automašīnas nomāt (lētāk un izdevīgāk, ja tā nepieciešama kādam konkrētam ātri sasniedzamam mērķim, vai, lai pazīmētos draugiem).

Savām automašīnām pastāv iespēja iegādāties arī dažādas papildus iespējas, kā paātrinājumu, vairogus, pretslīdēšanu utt.

9. APB

Online spēle - APB

Tips: Bezmaksas online spēle, action
Oficiālā mājas lapa: http://www.gamersfirst.com/apb
Gamespot reitings: 6.2

Jāatzīst, ka spēles ideja ir ļoti vienkārša, tādēļ arī ģeniāla. Spēlētājiem tiek piedāvāta iespēja veidot savas mafijas grupējumus vai arī piedalīties šo mafijas grupējumu apkarošanā stājoties labo puišu formās – policistos. Spēles dzinis ir kaut kur līdzīgs GTA, tādēļ daudziem būs viegli saprotams, kā izmest no autiņa šoferi, kā šaut izliecoties laukā no braucošas mašīnas loga utt.

Protams, kā jau tas kārtīgai sociāli aktīvai spēlei piedienas, tā piedāvā iespēju arī savu varoni izdaiļot ar dažādām stilīgām drēbēm, izvēlēties sev patīkamāku izskatu un daudz ko citu.

8. Freestyle Street Basketball

Online spēle - Freestyle Street Basketball

Tips: Online spēle, sports
Oficiālā mājas lapa: http://freestyle.gamekiss.com
Gamespot reitings: 7.2

Korejiešu strītbola online spēle. Ja bērnībā ir spēlētas kādas korejiešu futbola spēles uz zilitona, tad Jums noteikti būs nojausma, kādā vizuāli stilā šī spēle būs izpildīta. Lietotāji var krāt pieredzes punktus, attīstīt savu basketbolistu, piedalīties komandu spēlēs, turnīros u.c.

7. Runes of Magic Chapter IV: Lands of Despair

Online spēle - Runes of Magic Chapter IV: Lands of Despair

Tips: Bezmaksas online spēle, MMORPG
Oficiālā mājas lapa: http://www.runesofmagic.com
Gamespot reitings: 7.1

Šīs online spēle ieturēta Diablo 2 stilā. Iespēja izvēlēties dažādas rases – cilvēki, elfi vai rūķi, katrai rasei savukārt savas klases – cīnītāji, burvji, zagļi, šāvēji u.c. Spēles laikā iespējams pašiem veidot ieročus, dažādus eliksīrus, kombinēt lietas utt. Kā jau kārtīgā MMORPG spēlē ir iespēja attīstīties gūstot pieredzes punktus un tos izmantojot savu spēju uzlabošanai. Viena interesanta lieta, kas varētu būt aizgūta no vecā labā Sims, ir iespēja aprecēties ar kādu citu lietotāju un pēc tam roku rokā doties pretī ļaunumam un to kopīgi uzvarēt – jāatzīst, ka diezgan savdabīgs veids, kā uzlabot attiecības ar savu laulāto draugu.

6. The Lord of the Rings Online: Rise of Isengard

Online spēle - The Lord of the Rings Online: Rise of Isengard

Tips: Online spēle, MMORPG
Oficiālā mājas lapa: http://isengard.lotro.com
Gamespot reitings: 8.3

Kurš gan nav redzējis Gredzenu pavēlnieka sāgu un nebūtu vēlējies kādreiz pabūt uz kādu mirkli tādā fantāzijas pasaulē. Spēlētājiem tiek piedāvāta iespēja iesaistīties labās vai sliktās puses cīņā, pelnīt pieredzes punktus, pildīt dažādus uzdevumus u.c.

5. Maple Story

Online spēle - Maple Story

Tips: Bezmaksas online spēle, 2D MMORPG
Oficiālā mājas lapa: http://maplestory.nexon.net
Gamespot reitings: 7.6

Šī, atšķirībā no visām mūsdienu attīstītajām un bagātajām video spēlēm, atšķiras ar to, ka tā ir veidota 2D vidē, kas tai piešķir tādu kā bērnības sajūtu, kad 3D spēles nebija pieejamas.

4. League of Legends

Online spēle - League of Legends

Tips: Online spēle, MMORPG
Oficiālā mājas lapa: http://eune.leagueoflegends.com
Gamespot reitings: 8.2

Vēl viena MMORPG online spēle, kas apvieno RPG spēles žanru ar stratēģijas elementiem.

3. Guild Wars 2

Online spēle - Guild Wars 2

Tips: Online spēle, MMORPG
Oficiālā mājas lapa: https://www.guildwars2.com
Gamespot reitings: 8.2

2. World of Warcraft

Online spēle - World of Warcraft

Tips: Online spēle, MMORPG
Oficiālā mājas lapa: http://eu.battle.net/wow
Gamespot reitings: 9.5

Ar šo spēli jau vairākus gadus visā pasaulē ir aizrāvušies miljoniem cilvēku. Šī ir viena no mūsdienu veiksmīgākajām online spēlēm, tikai žēl, ka tā ir maksas.

1. RIFT

Online spēle - RIFT

Tips: Online spēle, MMORPG
Oficiālā mājas lapa: http://eu.riftgame.com
Gamespot reitings: 8.0

Un kā šī saraksta uzvarētājs ir online spēle, iespējams tas saistīts ar to, ka to var spēlēt arī bez maksas, atšķirībā no 2. vietas ieguvējas. Līdzīgi, kā citi MMORPG brāļi, arī šī piedāvā plašas rasu izvēles iespējas, milzum daudz dažādu ieroču, pasauļu u.c. iespēju.

Un nobeigumā, ceru, ka Jums patika šis raksts un izdevās uzzināt kaut ko jaunu. Drīzumā noteikti veidošu vēl kādus rakstus par spēlēm un tendencēm šajā sfērā.

Kategorijā: Spēles

Citi raksti

Tavs viedoklis

Viedokļi

  1. Tanki

    Labākā ir Tanki Onlien: http://tankionline.com

Jaunākie darbi